Skip links

Arkitektur og bolig fotograf

Fotografering af arkitektur og bolig

 

Som arkitektur og boligfotograf skal jeg skal give beskueren mulighed for en visuel forståelse af bygningerne eller boligen. Det kan både være som proces og som færdigt projekt.

Fotografering af arkitektur kan synliggøre byggeriet/boligen for folk, ved deres computer. Det giver en mulighed for at de med egne øjne og sanser kan opleve arkitekturen og indretning.

Det giver en mig en mulighed for at formidle stemning og visioner, med valg af de visuelle vinkle der ”forklarer” bedst.

Arkitekturfotografering kan være en lang proces. At registrere lysforhold og lysinfald på forskellige tider af døgnet. Selv derefter kan vejrets luner gøre at en optagelse må udskydes i sidste øjeblik.

Det er besværet værd og når jeg står med det færdige resultat syntes jeg fotografiet giver en anden stoflighed, end computergenererede billeder.

Arkitekturen skifter løbende præferencer i former og materialer, men vil altid skulle vises ved hjælp af linier, perspektiv og lys. Her kommer jeg ind som arkitekturfotograf. Detaljen kan være lige så vigtig og forklarende som det hele billede. Håndværket og visionerne kan ligge mange steder, mere eller mindre åbenlyse.

Arkitektur er linjer, vinkler og buer, men også de mennesker der skal bruge den og de omgivelser det ligger i. Jeg er meget opmærksom på udfordringen som fotograf i at gengive arkitekturen og boligindretningen hvor både funktion og dets visuelle udtryk, har betydning.

 

Arkitektur og boligfotograf

 

Jeg har gennem tiden fotograferet boligindretning til magasinerne, fotograferet for ejendomsmæglere og ejendomsinvestorer og fotograferet møbler og produkter on location. Jeg har stor erfaring og kan bidrage til processen.

Se også min side med drone optagelser: Droneoptagelser